Kunstuitleen

Waarom kunstuitleen?

Heeft u behoefte aan zo nu en dan een ander kunstwerk in huis? Of wilt u niet in een keer het hele aankoopbedrag financieren? Dan is huren misschien iets voor u!

Zowel voor particulieren als voor bedrijven is het mogelijk om een kunstuitleenabonnement af te sluiten. ZininKunst neemt voor u al zorgen uit handen, van kunstadvies tot inrichting. Wij verzorgen de intake, het kunstadvies, het transport, plaatsing en de verzekering.

Hoe werkt de kunstuitleen?

Het bedrag dat u per maand betaalt is afhankelijk van de waarde van het geleende kunstwerk: 3% van de waarde van het werk. U betaalt daarnaast een lidmaatschap van € 25,00 per jaar. In ruil voor deze bijdrage kunt u altijd kunstwerken wisselen en wordt u uitgenodigd voor exposities en andere leuke evenementen.

Voorbeeld: u kiest een kunstwerk met een waarde van € 500,-.

Programma A: u huurt en spaart. U betaalt € 15,- (3%) per maand. De helft van dit bedrag: € 7,50 (1,5%) is uw spaartegoed. Het gespaarde tegoed kan worden gebruikt om het kunstwerk te zijner tijd aan te kopen. Of u kunt het bedrag gebruiken om iets anders uit de collectie van ZininKunst aan te schaffen zoals sieraden, tassen, beelden of andere unieke kunstgeschenken.

Het spaartegoed is na beëindiging van het lidmaatschap nog 2 jaar geldig en wordt niet uitgekeerd in geld.

Programma B: u betaalt de helft van het aankoopbedrag: € 250,- in een keer aan. De overige € 250,- (50%) betaalt u in 10 termijnen: € 25,- per maand (5%). Na deze 10 maanden is het werk uw eigendom.

Bijna alle werken uit de collectie van ZininKunst zijn zowel te koop als te huur. De schilderijen uit de expositie kunnen na afloop van de expositie worden gehuurd, tenzij een werk tijdens de expositie is verkocht. De huurperiode is onbeperkt. U bepaalt zelf hoe lang u een kunstwerk in huis wilt hebben. Het minimale huurbedrag is € 7,50 per maand.

Service: Het is mogelijk een kunstwerk op zicht bij u thuis te hebben zodat u kunt bekijken of het werk u bevalt. ZininKunst komt eventueel het werk in Deventer gratis bij u thuis brengen. Buiten Deventer zijn de transportkosten € 0,30 per km. (minimaal € 25,-).

Verzekering: De werken worden door ZininKunst verzekerd. Voor de huurder geldt een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis.

Bedrijven: Voor bedrijven zijn er speciale mogelijkheden om kunst te huren of te kopen. Galerie ZininKunst neemt voor u al zorgen uit handen, van kunstbeleidadvies tot inrichting. Wij verzorgen de intake, het kunstadvies, het transport, plaatsing en de verzekering. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met Marieke Pfeiffer: marieke@zininkunst.nl of bel 0645694404.

Collectie: Bezoek voor een indruk van de steeds wisselende kunstcollectie de webwinkel.