Wie zijn wij

Marieke Pfeiffer

getrouwd met Martijn, moeder van 3 kinderen (Rens, Lucas en Roos), sinds 2005 eigenaresse van ZininKunst

Marieke Pfeiffer

Van jongs af aan heb ik een passie voor de mooie dingen van het leven en in het bijzonder voor kunst. In mijn atelier bij mijn ouders thuis bracht ik vele uren door met tekenen en schilderen. Ik koos toch voor een commerciële opleiding en volgde Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Tijdens mijn opleiding organiseerde ik diverse tentoonstellingen, volgde vele kunst(geschiedenis)vakken, liep stage bij een kunstuitleenbureau en deed opdrachten voor diverse hotels om hun culturele karakter te onderstrepen. Ik specialiseerde mij in de marketing van de kunsten en heb hiervoor ook nog een half jaar in Dublin gestudeerd. Na mijn studie werkte ik achtereenvolgens bij veilinghuis Sotheby’s, bij een grafisch ontwerpbureau en als uitgever bij Kluwer.

Maar mijn passie voor kunst bleef steeds een rol spelen. Hoewel het bedrijfsleven mij ook goed beviel, hoorde ik mijzelf steeds vaker zeggen: ‘Ik heb weer eens Zin in Kunst!’. Vandaar heb ik in 2005 de stap genomen om dit initiatief op te zetten, om kunst en kopers bij elkaar te brengen. Graag help ik jonge kunstenaars, aanstormend talent op weg met het verkopen van hun kunst. Graag denk ik mee met de geïnteresseerde kunstkoper die op zoek is naar een mooi, kwalitatief sterk en betaalbaar kunstwerk.

Van 2005 tot 1 april 2016 heb ik een galerie gehad in de Walstraat van Deventer. Vanaf dit moment verkoop en verhuur ik de kunst online.

ZininKunst, een goed idee voor ieder die toe is aan iets échts en moois in huis, voor iedereen met Zin in Kunst.