Art is Therapy!

Tijdens de zomervakantie vind ik het heerlijk om verschillende musea te bezoeken. Hierdoor word ik weer helemaal opgeladen en geïnspireerd. Afgelopen maand ben ik onder meer in het Uffuzi in Florence geweest, Het Kröller Müller in Otterlo (mijn favoriet!), het speelgoedmuseum in Deventer en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het Rijksmuseum heeft een expositie met de titel: Art is Therapy. Deze titel vind ik treffend en ook heel toepasselijk voor onze galerie. Hoe vaak horen wij de opmerking dat mensen vrolijk worden van onze kunst. Mensen lopen regelmatig blijer de deur uit dan ze binnen kwamen.

Wij tonen kunst waar je gewoon van kan genieten. Je vraagt je niet af wat de kunsthistorische waarde is of wat de kunstenaar heeft bedoeld met het werk. Het gaat er niet om of de kunstenaar bekend is of niet. De vraag is of kunst jou een goed gevoel geeft!

In de tentoonstelling van het Rijks hingen de teksten die hiernaast zijn afgebeeld. Prachtig toch?

Wat wij ook erg belangrijk vinden, is dat de galerie toegankelijk is voor iedereen. Dat je gewoon makkelijk en ongedwongen binnen stapt om je te laten inspireren, of misschien wel om wat energie op te doen. Kunst is onder meer een middel om de wereld positief te kleuren. En dat wij daaraan een beetje bij kunnen dragen, dat is toch fantastisch!

Hartelijke groet van Marieke en graag tot ziens bij Galerie ZininKunst

 

Art-is-therapy-1  Art-is-therapy-2